Solceller för en billigare elräkning

Stämmer verkligen det? Blir det billigare med en solcellsanläggning på taket? Förutsatt att hushållet är välisolerat så stämmer det att det blir billigare med solceller. Även om det är rätt dyrt att faktiskt installera dem! Solpaneler västernorrland – Faktum är att det lönar sig med solpaneler hela vägen upp till västernorrland

Börja med att se över hushållet

Innan du rusar iväg och köper en solcellsanläggning är det rekommenderat att du först ser över hushållet. Om det är ett äldre hem kan det vara smart att först se över isoleringen och även fönster och dörrar. När värmen går rakt ut spelar det ingen roll om du har solpaneler.

Du som vill spara pengar på lång sikt är det smartast att först uppdatera hemmet och se till att värmen stannar där den ska. Det vill säga innanför väggarna! Myten om att solpaneler sparar in på elräkningen stämmer bara om hemmet är uppdaterat ordentligt.

Anlita hantverkare för installationen

Alla solcellsanläggningar måste installeras av auktoriserad personal. Det räcker inte med en licenserad installatör för solpaneler sundsvall utan arbetet måste utföras av en elektriker med kunskap. I alla fall säger lagen detta i Sverige, utomlands är det annat som gäller.

Se noga till att den firma du anlitar har utfört liknande arbeten innan och se över recensioner. Om solpanelerna installeras felaktigt kan det leda till brand i hemmet. Något du verkligen vill undvika!

Hur stor anläggning behövs egentligen?

Detta beror självklart på hushållet och hur mycket el som förbrukas per år. Det allra bästa är att ta hjälp av proffsen för att köpa in en anläggning anpassad till hushållet. Annars är det lätt hänt att du köper en alldeles för stor eller för liten anläggning.

Oftast kan du få kostnadsfri hjälp med detta. Förutsatt att du sedan anlitar firman för att installera anläggningen så klart! I slutändan är det ändå värt det att betala för att få en anläggning som är anpassad efter just ditt hushåll.

Kategorier:

Lämna ett svar