Så kan du få bättre wifi hemma

Upplever du ofta att ditt wifi skulle kunna bli bättre? Händer det alltför ofta att uppkopplingen svajar när det ställer till det som mest? Alla kan nog sätta sig in i hur stressande det kan vara när nätverket krånglar när det är dags för ett webbmöte. Det är naturligtvis något man vill undvika till varje pris. Det är därför klokt av dig att göra vad du kan för att få ett bättre wifi hemma. Frågan blir då hur du ska gå tillväga för att lyckas med detta? Det ska vi ta en titt på nu.

Placera routern rätt

Det första steget till ett bättre wifi hemma är att placera routern rätt. Många väljer att placera routern i ett undanskymt hörn, långt från de mest centrala delarna av hemmet. Faktum är dock att det är en ganska dålig idé. En router bör placeras så centralt som möjligt, så att uppkopplingen når fram till de olika rummen i hemmet. Därmed inte sagt att den måste stå placerad mitt på vardagsrumsbordet. Det går att placera den centralt, utan att för den sakens skull låta den hamna i fokus. Det finns även accesspunnkter för att få bra wifi utomhus. Att skaffa en wifi förstärkare så alla har full täckning vid poolen låter inte så dumt va?

Låt en kunnig IT-konsult ta en titt

Det kanske inte är din första tanke om ditt wifi börjar krångla, men att ta hem en kompetent IT-konsult redan i ett tidigt skede är en god idé. Denne kan ta en titt på såväl utrustning som placering. Det räcker förmodligen för honom eller henne att ta en titt på routerns placering för att se om den är bra, eller om det går att hitta en bättre plats. Denne kan även ta en titt på kablarna, för att se om de är i gott skick. Dessutom går det att få hjälp med en felsökning av wifi om det skulle behövas, och rimliga åtgärder kan då vidtas direkt. Att ha ett nätverkskabel genom vägg som krånglar kan bli kostsamt och frustrerande. Det gäller i synnerhet för den som arbetar hemifrån. Då är det ofta bättre att få kompetent hjälp tidigt, men när det väl är gjort kommer du ha mycket snabbare wifi.

Bra att ha en kompetent person att kontakta för IT-relaterad support

Det är inte bara ett wifi som kan krångla. De flesta som har använt datorer i någon större utrustning vet att tekniken är till stor nytta, men även kan vålla bekymmer. Att ha kontaktuppgifter till en duktig IT-konsult som kan hjälpa till med IT-relaterad support är väldigt bra. Vissa gånger är det nätverket som krånglar, en annan gång kan det vara något problem med datorn som visar sig vara svårt att få bukt med. Det som är svårt att sätta sig in i och så gott som omöjligt att lösa för en person med genomsnittliga IT-kunskaper är ofta relativt lätt att hantera för någon som arbetar inom IT-support. Varför spendera dagar på att försöka underfund med något som någon annan kan lösa inom loppet av en timme?

Allmän IT-support löser många problem

Du kanske aldrig har hört av dig till någon för att få IT-support, men faktum är att det finns gott om tillfällen då detta vore en god idé. Du kanske till exempel har varit med om att en uppdatering av programvara har vållat stora problem med datorn. En sådan gång kan det vara svårt att räkna ut exakt vad som skett, och framför allt kan det vara svårt att veta hur det bäst kan lösas. Om du då har en IT-konsult att vända dig till, kan du ofta få snabb hjälp. Det kan till och med räcka med en fjärrstyrd session på webben. Alla problem kräver inte hjälp på plats. Många upplever också att IT-support underlättar när det är problem med skrivarinställningar eller storlek på tecken på skärmen. Det finns gott om problem som lätt blir lösta när ett par kunniga ögon får ta en titt.

Kategorier:

Lämna ett svar